Samen koken en eten brengt mensen dichter bij mekaar. Een multicultureel kookteam afkomstig uit verschillende hoeken van de wereld zorgt voor een lekkere maaltijd, één keer per maand.

We bieden deze maaltijd aan voor € 2 aan mensen met een kaart van de Sociale Kruidenier. Ook jij kan mee aansluiten. Een maaltijd kost dan 5€. Als er soep of dessert is dan vragen we daar telkens 2€ voor.
Het kookproject  is een verrijkende ervaring voor zowel die aanschuiven als zij die eten op tafel brengen. Het krijgen van applaus geeft een groot gevoel van eigenwaarde. Vaak net datgene wat ontbreekt bij mensen in moeilijke leefomstandigheden.

Inschrijven kan via info@filetdivers.be

Vluchtelingenwerk Vlaanderen vzw  wil met hun campagne ‘Taste of home’ laten zien dat een goede maaltijd ons allemaal met elkaar verbindt. Jonge vluchtelingen een stem geven en tonen dat zij meer zijn dan hun vluchtverhaal. Hun recepten brengen hun persoonlijke verhalen rechtstreeks binnen in de keukens van mensen en stimuleren ontmoetingen. Of hoe eten van een huis een thuis maakt.